Blog

Ludimo - Edutainment

Maak van videogaming een bondgenoot: basisschoolkinderen en educatieve games

Rond de leeftijd van 5 jaar begint je kind bekend te raken met dingen zoals verhalen, competitie, rekenen en het concept van regels. Natuurlijk zijn de games die ze tot dan toe hebben gespeeld niet langer intrigerend voor ze. Maar wat geef je ze dan?

Aggressie en Gamen

Zorgen gewelddadige games dat u kind agressief wordt? Het korte antwoord is nee. Het lange antwoord is wat meer genuanceerd.

Waarom kinderen meer zouden moeten gamen

Onder ouders is het een groot taboe op het schoolplein; Games. Gamen is slecht. Het is (letterlijk) verspeelde tijd en alleen maar tot problemen. Dit is de heersende mening onder veel ouders in Nederland en dat is zonde. Het spelen van spellen op de computer heeft een enorm positief effect op de ontwikkeling van kinderen. In dit artikel zet ik de meest positieve effecten op een rijtje.

5 Tips voor verstandig kopen van games voor uw kind

Uw kind weet precies welk spel hij of zij wil. In een doolhof van eindeloze schappen in de speelgoedzaak rent uw kind als een geleide raket op dat ene doosje af met de soldaat op de voorkant. “Iedereen op school speelt het!” luidt het credo van het kind dat iets nieuws wilt. Maar hoe beschermt u uw kind tegen overmatig blootstellen aan geweld, sex of grof taalgebruik. Wat kan uw kind aan en wat niet?